Гібридні автомобілі — це частково електрифіковані автомобілі, в яких до цих пір використовується двигун внутрішнього згоряння, будь то привід колеса або просто зарядка акумулятора. На відміну від електромобілів EV або BEV (акумуляторний електромобіль) у гібридів також є бензиновий або дизельний двигун, на який можна розраховувати, якщо подача електроенергії виснажується.

Це робить гібриди сходинкою до повноцінних електромобілів, а також означає, що вони чистіші, ніж стандартні автомобілі з ДВС, але з великим запасом ходу і спокоєм, ніж стандартні електромобілі. Простіше кажучи, вони є мостом між епохою викопного палива і новою ерою електрифікації. Купуйте один на сайті https://honda.ua/avto/, якщо ви хочете зменшити викиди CO2, заощадити паливо, уникнути плати за пробки і потенційно знизити свої податкові рахунки.

Як працюють гібридні автомобілі?

Серійне виробництво гібридних автомобілів існує вже два десятиліття: японські виробники лідирують, а Honda Insight і Toyota Prius були запущені у виробництво з різницею в кілька місяців в кінці 1990-х років. Наскільки впливовими виявилися ці першопрохідці.

Гібридні автомобілі в їх різних формах — про яких ми поговоримо пізніше — об’єднують потужність звичайного двигуна внутрішнього згоряння разом з електродвигуном для приведення в рух автомобіля, і в результаті виходить або більш ефективний, або більш потужний, або і те, і інше.

Більшість гібридних автомобілів мають бензиновий двигун через їхню відносну безшумність і досконалості, але іноді використовують дизельні двигуни для більш високого рівня економії палива на швидкостях автостради. На більш низьких швидкостях більшість гібридів допускають короткий час водіння повністю на електриці з двигуном, що працює в міру збільшення швидкості. Залежно від системи електродвигун потім відключається і плавно включається, коли потрібна додаткова потужність, наприклад, при обгоні.

Хитрість полягає в електроніці управління потужністю, яка управляє різними джерелами живлення. Більшість з них роблять це досить легко, тому водій просто рулить, зупиняється і їде — рідко є інші кнопки, які збивають з пантелику (крім кнопки EV на деяких повних гібридах, щоб вибрати повний електричний привід по місту).

Більшість гібридів також використовують автоматичну коробку передач, тому вам не потрібно перемикати передачу. Зазвичай ви знайдете коробку передач з безступінчатим трансмісією (CVT), призначену для максимальної економії та забезпечення крутного моменту або тягового зусилля, коли вам потрібно швидко розігнатися.