Регуляція розвалу сходження в автомобілі будь-якого напрямку використання є технічною необхідністю для якісного і комфортного керування авто. Однак крім ефективної керованості автомобілем, виконання розвалу сходження допомагає економити наявні ресурси, продовжує використання авто без капітального ремонту.

Професійний розвал сходження у Львові можна замовити в сервісі ЗАС. Спеціалісти сервісу виконають замовлення швидко і нададуть рекомендації щодо ефективного застосування автомобіля, запропонують інші послуги, які необхідні для відновлення і якісного використання авто в залежності від режиму його руху і динаміки.

Виконання розвалу сходження і пряма вигода для власника

Розвал сходження чи як ще називають цей спосіб коригування роботи автомобіля – регулювання колісного кута – неможливо виконати маючи лише досвід та найпростіші інструменти. Виконання такого специфічного виду робіт для обслуговування автомобіля можна якісно зробити лише на станції технічного обслуговування або у місці де є відповідне технологічне обладнання.

Розвал сходження, яке виконане за всіма параметрами і вимогами, з врахуванням реального технічного стану автомобіля, додає стійкості і керованості авто під час руху на міських дорогах чи на міжміських трасах.

Проте є і менш очевидні переваги постійного контролю розвалу сходження про які не завжди знають власники автомобілів:

  • встановлення правильного кута коліс значно зменшує фізичний знос гумових покриттів шин, збільшуючи термін їх використання, гарантуючи краще зчеплення з дорогою, без зміни властивостей поверхні коліс;
  • значне зменшення використання пального внаслідок кращого контакту поверхні коліс з дорожнім покриттям;
  • ефективний захист елементів підвіски і поліпшення їх застосування, зокрема штатне використання більшої частини деталей підвіски, що відповідають за контакт з дорогою.

В цілому можна зазначити, що постійний контроль розвалу сходження автомобіля дає значне зменшення витрат не лише на паливо або скорочення кількості придбаних шин для коліс, але і суттєво зменшує навантаження на трансмісію, інші деталі та елементи авто.

Як виконують регулювання розвалу сходження?

Регулювання розвалу сходження потребує наявності професійних видів обладнання і персоналу, що має відповідну кваліфікацію. Загалом процес регуляції розвалу сходження включає такі етапи:

  • підготовку авто з розташуванням її на спеціальному майданчику де і буде відбуватися коригування розвалу сходження;
  • вимірювання кутів за допомогою спеціальних пристроїв і отримання таких результатів для всіх коліс авто;
  • після обробки отриманих результатів майстер виконує регулювання колісного сходження,  що в деяких випадках може потребувати заміни окремих деталей чи елементів системи підвіски;
  • після регуляції коліс виконується повторний контрольний замір кутів і повторення їх вирівнювання до моменту, коли контрольний замір вкаже на правильно встановлений кут.

Дотримання всіх норм і стандартів регуляції кутів коліс дає змогу підвищити стабільність роботи основних систем автомобіля і створити умови для кращої безпеки як водію, так і пасажирам.