Південь України – це не просто місце на карті, це особливий настрій та стан, який залишається з тобою назавжди, незалежно від того, чи ти народився у Одесі, Миколаєві, чи Херсоні, чи завітав у гості до моря, або навіть раз чи декілька мав щастя бачити південний степ, чути вільний вітер, або бачити безкрає небо, яке буває лише на півдні.
Південь здавна кликав тих, хто дихає свободою, роблячи друзями і братами різні народи, поєднуючи смаки, релігії, традиції, мови та культуру, створюючи той неповторний колорит, який ми, мережа сендвіч-барів vlavashe.ua намагаємося втілити у смачній їжі власного виробництва, адже ділитися – це так по-нашому, бо саме так і з’являються нові друзі, які і складають основу життя.
VLAVASHE це вам не в шоколаді
Чому в лаваші? – спитаєте Ви. Та тому що це смачно, зручно, можна всередину покласти що завгодно, і це абсолютно зручно кусати, їсти, причому в будь-якому місці. А ще, звичайно, ми беремо тільки найсмачніший одеський традиційний лаваш, в який Ви закохаєтеся одразу і назавжди. І це тільки лаваш! А головне – в середині.
Що всередині?
Шаурма, донер кебаб, таук і ще з десяток різних назв, які використовуються в різних місцях для визначення страви, що має східне коріння, хоча, якщо розібратися, то майже кожна народність в світі має подібне рішення, коли порізані овочі та м’ясо загортають у прісний коржик з соусом, і, в залежності від начинки та соусу, розрізняють різні види смакоти, яка в VLAVASHE може бути такою:
- Філе смачної курочки
- Рублена телятинка
- Морква по-корейськи
- Грибочки гриль
- Маринована цибулька
- Листя салату
- Помідорки
- Малосольні огірочки
- Картопелька фрі
- Сир чеддер
- Моцарелка
- Сулугуні
- Зелень
- Пекінка
- Маслинки
І, звичайно, як без соусів, які надають нашим виробам завершеності, соковитості та того смаку, до якого хочеться повертатися знову і знову.
Смакуй VLAVASHE де завгодно
Окрім мережі сендвіч-барів по всій Одесі, де представлений широкий вибір закусок на будь-який смак, і тому можна з легкістю організувати перекус, посиденьки з друзями, і навіть завітати під час прогулянки по місту із коханою людиною, також можливо замовити доставку смакоти в будь-яке місце Одеси всього за 30 грн, якщо сума замовлення не перевищує 299 грн, і безкоштовно, якщо замовлення складає 300 грн і вище.
Лаваш як стиль життя
Перші згадки про лаваш сягають історії давньої Месопотамії, де кочівники готували м’ясо на вогні, загортаючи його разом із печеними овочами в прісний тонкий хліб, який робили саме таким через відсутність посуду. Хліб, що замінив собою посуд та дозволяв їсти на ходу – і став прадавнім втіленням лавашу, який, звичайно, був удосконалений наступними поколіннями, і наразі має різні види, проте головна ідея залишається тією ж: практичність та нейтральний смак, що дозволяє поєднувати різні смаки, отримуючи комплексне рішення як ситного обіду, так і смачного перекусу.
Цікаво, що і шумери, і давні єгиптяни мали аналог лавашу, ідеєю якого було мати хліб, який можна було б зберігати під палючим сонцем, або під час довгої подорожі. Звичайно, що лаваш висихає, але він все ще є придатним до споживання, крім того, якщо окропити його водою, то він знову стає міцним та еластичним, завдяки чому можна загорнути в нього будь-що, і посмакувати, розділивши з найближчими людьми.
Насолоджуйтесь справжнім, любіть своє, все буде VLAVASHE!
Свежие комментарии