Якщо в автомобілі вийшли з ладу двірники, це може привести до аварійних ситуацій на дорозі. Адже погано очищене скло не дозволяє розгледіти дорогу, тому водій не зможе безпечно їздити. Щоб уникнути небезпечних ситуацій, потрібно купити щітки склоочисника, які будуть видаляти сліди вологи, снігу та грязі з поверхні. Крім того, необхідно розуміти, як правильно за ними доглядати, щоб вони працювали надійно досить довгий час. 

Візуальний огляд склоочисників 

Не кожний водій міняє щітки після завершення сезону. Якщо їх конструкція дозволяє, то вони використовуються як взимку, так і влітку. Але в холодний сезон їм доводиться працювати в екстремальних умовах. На них впливає мороз, дощ, обмерзання. Це все може привести до того, що гумові компоненти стають твердими, а самі кріплення порушуються. 

Тому після завершення морозів рекомендується напередодні весняного сезону оглянути двірники та оцінити їх стан. 

  • Каркас. Передивіться, чи немає на металі корозії, особливу увагу приділіть кріпленням та стикам. 
  • Гумова кромка. Вам варто продивитися її на предмет різноманітних пошкоджень. Також дуже важливо перевірити краї, які при дефектах знижують якість очищення. 
  • Прилягання щітки. Воно повинно бути рівномірним, в інакшому випадку склоочисник просто не зможе правильно очистити поверхню. 
  • Тримач. Необхідно переконатися в тому, що на ньому якісно встановлена щітка. 

Як правильно обслуговувати щітки склоочисника? 

Як розповідають експерти Dvorniki.ua http://dvorniki.ua/, при регулярному та правильному обслуговуванні таких конструкцій, можна досягти максимальної видимості на дорозі. Що ж потрібно робити? 

  • Регулярно, незалежно від погодних умов, проводьте очищення лобового скла та гумки щіток. Наприклад, під час заправки автомобіля чи просто після декількох днів їзди промивайте скло за допомогою миючого засобу та м’якої ганчірки. 
  • Обирайте якісний омивач. Вам потрібно перевіряти його рівень регулярно, при цьому ніколи не міняйте рекомендовану пропорцію суміші. 
  • Перевіряйте стан щіток. Їх огляд потрібно проводити регулярно. Якщо ви помітили дефекти, відразу ж проведіть заміну виробів. До речі, спеціалісти рекомендують встановлювати нові щітки не рідше одного разу на рік. 
  • Самостійно видаляйте бруд та листя. Щітки просто не зможуть очистити поверхню, якщо на ній є багато бруду та листя. Тому вам потрібно зробити це самостійно. 

Запам’ятайте, що склоочисники не повинні працювати на суху. Адже таке тертя гуми об скло буде чинити великий опір. В результаті вона зношується, на ній з’являються тріщини. І вам доведеться набагато частіше проводити заміну двірників. Крім того, буде пошкоджуватися і поверхня скла. 

При правильному обслуговуванні щіток склоочисника ви зможете забезпечити гарне очищення лобового скла автомобіля.