Відеореєстратори зараз використовуються більшістю водіїв. Їхнє головне призначення полягає в захисті водія від неправомірних дій та забезпеченні доказів, які можуть допомогти у вирішенні питання — наприклад, у разі ДТП. Але відеореєстратори також використовуються і для інших цілей. Це може бути зйомка відеороликів для блогу в Tik Tok чи YouTube тощо.

Ціни на такі пристрої цілком доступні для більшості водіїв. Звичайно, вони залежать від характеристик, але в умовах економії покупка не сильно вдарить по вашій кишені, оскільки купити відеореєстратор можна за ціною від 400-500 гривень.

Висока якість відео — головна вимога до пристрою

Вона повинна бути достатньою для того, щоб на відео можна було розгледіти всі потрібні деталі, які можуть вплинути на результат розслідування. Якщо ви допускаєте, що ролики будуть використовуватися для власного відеоблогу, то це також не менш важливо. Ваші відео просто ніхто не буде дивитися, якщо їхня якість буде поганою. Тому при виборі відеореєстратора потрібно особливо ретельно розібратися в характеристиках, які на це впливають.

Відео повинні бути чіткими, інформативними та не змазуватися на стопкадрах чи при відтворенні в уповільненому режимі. Також обов’язкова присутність опції нічної зйомки.

Щоб обрати найкращий відеореєстратор, враховуйте наступні характеристики:

  • роздільна здатність;
  • частота кадрів за секунду (оновлення картинки);
  • кут огляду.

Від роздільної здатності залежить деталізація та чіткість. Вона вказує на загальну кількість пікселів, які формують зображення. Чим їх більше, тим кращою буде картинка. Найнижчим показником роздільної здатності, при якому відеоролики буде комфортно дивитися з екрана реєстратора, смартфона, планшета чи ноутбука, є Full HD (1920×1080). Але бажано, щоб він був ще вищим, на що є дві причини:

  • відео високої роздільної здатності більш інформативні;
  • більшість сучасних гаджетів (смартфони, ноутбуки тощо) підтримують вищу роздільну здатність, ніж Full HD.

Показник частоти оновлення зображення говорить про те, як часто змінюються кадри при відтворенні відео. Чим він вищий, тим більш плавним буде відтворення. Також це впливає на змазування картинки при увімкненні паузи та на наявність чи відсутність ривків при уповільненому відтворенні. Хорошим рівнем вважається частота в 30 к/с.

Щодо кута огляду, то від нього залежить, наскільки широку зону зможе захопити камера з боків авто. Чим вищий кут огляду, тим більше деталей потрапить в запис. Та потрібно віднестися до цього параметру з обережністю. Багато водіїв обирають реєстратори з найширшими кутами огляду, а потім жалкують. Річ у тому, що моделі, де цей показник максимальний, можуть спотворювати зображення. Відео викривляються по ефекту “риб’ячого ока”. Оптимальним показником в більшості випадків буде від 130 до 140 градусів.

Крім вказаних характеристик враховуйте об’єм карти пам’яті, спосіб кріплення, наявність функції запису звуку, режими активування запису тощо.