Гвинтові компресори з осушувачем набули поширення завдяки своїй універсальності, здатності забезпечувати стабільну подачу повітря та ремонтопридатності. Розглянемо найчастіші поломки, які не дозволяють компресору набирати тиск.

А тим, хто ще не знає, де в Україні за доступною ціною купити гвинтовий компресор, рекомендуємо заглянути до інтернет-магазину AD-Instrument: https://ad-instrument.com.ua/ua/g28544365-vintovye-kompressory.

Засмічення повітряних фільтрів гвинтового компрессора

Якщо повітряний фільтр гвинтового компрессора забруднений або забитий, він не може всмоктувати достатню кількість повітря для стиснення. Компресор забирає повітря з навколишнього середовища, і якщо він працює в запорошених або брудних умовах, фільтр поступово накопичує частинки пилу, бруду, піску, також на фільтрах гвинтового компрессора осідають масляні пари та аерозолі.

Вологе повітря, яке потрапляє в компресор, може спричинити конденсацію на фільтрі. Волога, змішана з пилом та брудом, утворює щільний шар, який призводить до засмічення. Залежно від ступеня забруднення та пошкодження фільтра проводиться його очищення або заміна.

Витік повітря гвинтового компрессора з осушувачем

Неможливість набрати необхідний тиск може бути пов’язана з витоком повітря у гвинтовому компресорі з осушувачем. Найчастіше витік відбувається у місцях з’єднань трубопроводів, шлангів та фітингів. Крім того, згодом самі шланги та трубопроводи зношуються, тріскаються або пошкоджуються, що призводить до витоків. Нерідко виток відбувається у зворотних, випускних та запобіжних клапанах гвинтового компрессора з осушувачем.

Несправності впускного клапана та роторів компресора гвинтового

Впускний клапан може бути заблокований або пошкоджений, що запобігає надходженню повітря в компресор. Поломка виникає внаслідок природного зносу матеріалів, гідравлічного удару та надмірного навантаження.

Якщо ротори гвинтового компресора зношені, вони не можуть забезпечувати необхідне стиснення повітря. Також ознаками зношування гвинтів є збільшення споживання енергії, поява шуму при роботі, перегрів гвинтового компресора та нестабільність роботи.

Також нездатність гвинтового компресора створити необхідний тиск може бути пов’язана з пробуксовуванням ременя або муфти, збоєм у роботі контролера, засміченням системи охолодження.