Аналітичний портал SimilarWeb постійно аналізує тренди та популярність окремих мобільних додатків чи інтернет-сайтів серед користувачів інтернету, що в цілому дозволяє скласти уявлення про інтереси та настрої в суспільстві окремо взятої країни.

Звітний період показав неабияку цікавість українців до новин, а також несподівано — до азартних розваг.

Ключові тенденції

Рейтинг популярності вебсайтів не зазнав великих змін за останні декілька місяців, проте зʼявилися і досить цікаві тенденції. Наприклад, серед 50 найпопулярніших сайтів опинилися одразу два онлайн казино, які до того покращили свої позиції у рейтингу за останній місяць. Ще одне — стрімко увійшло в ТОП-100. Зрозуміти різницю між ними та порівняти пропозиції дозволить портал b-p.com.ua, а власне збільшення інтересу до теми може бути викликане інформаційною повісткою та не означає приріст активних гравців.

Щодо найвідвідуваніших сайтів, то перша пʼятірка не зазнала змін:

  • Google;
  • Youtube;
  • Facebook;
  • Sinoptik;
  • Ukr.net.

Рейтинг не зазнав жодних змін протягом останнього місця та в цілому відображає умовний зріз інтересів української аудиторії. До речі, таку високу позицію соціальної мережі Facebook спеціалісти пояснюють тим, що попри наявність мобільного додатку вона залишається чи не єдиною, якою досі більше користуються саме за допомогою ПК або ноутбуків.

Кіно, торгівля та новини

Друга пʼятірка рейтингу виглядає досить одноманітною — одразу три позиції з пʼяти віддано новинним сайтам. Очевидно, що сьогодні кожен українець так чи інакше заглиблений у суспільні процеси та уважно слідкує за новинами, а наявність одразу чотирьох новинних порталів у десятці найпопулярніших сайтів говорить як мінімум про те, що джерелом інформації є не лише Telegram-канали.

Ще дві позиції відійшли для сайту, що присвячено інтернет-шопінгу та одному з найпопулярніших порталів для перегляду фільмів онлайн. Місця у десятці позбулася Вікіпедія, опустившись на дві позиції, а одразу слідом за нею розташувався український домен Google. Очолює рейтинг сайт google.com, а на 13 позиції знаходиться google.com.ua.

Сайти Tik Tok, Instagram та Telegram перебувають у другій десятці рейтингу, проте значно вищі місця посідають категорії мобільних додатків, адже власне інтернет-сайти цих сервісів очевидно популярність мати не можуть. Щодо тих сайтів, які стрімко зміцнюють позиції у рейтингу, то це декілька новинних порталів, ще одна метеорологічна служба та, на жаль, карта повітряних тривог.