Після презентації нової лінійки iPhone 15 стали відомі точні характеристики смартфонів. Традиційно це 4 моделі: по 2 молодші та старші з поліпшеними параметрами. Телефони стали потужнішими, ефективнішими, отримали нову ОС і додаткові опції.

У чому принципова різниця між лінійкою iPhone 15 і попередньою серією смартфонів, розберемося далі. 

Дизайн і особливості дисплея

В Айфонах 14 покоління з’явилося важливе оновлення — звичний «чубчик» замінив функціональний Dynamic Island. Однак торік «Динамічний острів» отримали лише преміальні телефони. У 15-й серії цією корисною опцією оснащені всі 4 моделі. 

Значно звузилися рамки топових смартфонів (1,5 мм проти 2,2 мм раніше), що максимально наблизило їх до безрамкових. Покращену практичність і легкість їм забезпечать титанові рамки. Модифікації Pro оснащені дисплеями зі збільшеною частотою оновлення 1–120 Гц для плавності зображення. 

Всі пристрої отримали заокруглені краї рамок корпуса. Перемикач у безшумний режим замінила програмована кнопка Action Button. Її функції можна налаштувати самостійно.

Оновлення камер

Параметри зйомки фото та відео стали ще кращими. У 15-й лінійці Айфонів всі моделі отримали основну камеру на 48 Мп, яка раніше була тільки в топових телефонах, а найдорожча модифікація iPhone 15 Про Макс — ще й перископічну камеру для п’ятикратного оптичного зуму. Вражають і спеціальні опції:

  • Нічний режим для чіткості та чудової передачі кольору при недостатньому освітленні. 
  • Спалах True Tone з регулюванням колірної температури екрана для створення реалістичного зображення. 
  • Технологія Smart HDR для інтелектуальної оптимізації об’єктів і фонів, передачі максимально точних кольорів. 
  • Режим «Дія» для стабілізації тряски рук під час зйомки. 

Вони дають змогу створювати ідеальні фото та відео навіть без спеціальних навичок. 

Покращені ключові характеристики

Всі моделі 15-ї лінійки отримали нову iOS 17. Разом з нею з’явилися раніше недоступні функції (наприклад, створення стікерів) і ще більш зручний інтерфейс. 

За аналогією з 14-ю лінійкою оновлені молодші та старші телефони отримали різні процесори. iPhone 15 і 15 Plus оснащені чипом A16 Bionic, а версії Pro і Pro Max — неймовірно потужними A17 Pro Bionic. У 2 рази збільшився обсяг сховища в топових моделях. Тепер він досягає 256 ГБ. Об’єм ОЗП також збільшився до 8 ГБ, але тільки для флагманів. Всі моделі отримали універсальний порт USB-C для швидкої зарядки та передачі даних. 

Зміни в ефективності та дизайні телефонів виявилися значними. Топові iPhone 15 будуть корисними для професійних фотографів, програмістів, а також користувачів, які прагнуть збільшити свій комфорт шляхом новітніх досягнень і унікальних опцій. Смартфони 14-ї лінійки теж не можна назвати застарілими. Однак через вихід новинок їхня ціна знизиться. Це чудова можливість отримати потужний гаджет для тих, кого не особливо цікавлять всі перелічені оновлення.