Коли в сім’ї з’являється дитина, батьки прагнуть вже з перших днів давати їй усе найкраще, більше показувати, розповідати більше, балувати. Якщо до 6 місяців малюк реагує на гучні звуки та яскраві речі, переступивши цей рубіж, він починає предмети тримати, чіпати, іноді навіть гризти. Таким чином відбувається пізнання ним світу.

Це завдання допомагають спростити розвиваючі іграшки. А сьогодні їх існує величезна кількість на будь-який смак. Іграшки розвивають моторику, зорову систему, слух, увагу. Залишається розібратися, яка саме іграшка, що розвиває, потрібна вашому чаду.

Коли дитина ще зовсім маленька, на перший план виходить безпека. Тому читайте на пакуванні, для якого віку призначена та чи інша іграшка.

Навіщо дитині розвивальні іграшки?

Малюк пізнає те, що його оточує, через слухові та тактильні відчуття. Розвивальні іграшки допомагають виховувати дитину розумною, кмітливою і допитливою. Вони вчать дитину концентруватися, контролювати реакцію, диференціювати картинки та предмети. Потім поступово формується мова, розвивається логіка, дорослішає мозок.

Через розвивальні іграшки малюк навчається спілкуватися з людьми та грати з однолітками. Це чудове рішення для підготовки до навчання у школі. Складно не погодитись, що цікаві ігри набагато цікавіші за дитину, ніж нудні заняття за столом. Так уже влаштовано дитячу психіку.

Різноманітність дитячих розвивальних іграшок

В залежності від віку інтелектуальні здібності  дітей віком розвиваються по-різному. Виробники іграшок, це завжди враховують. Виходячи з вікових особливостей, іграшки можна розділити на кілька видів:

• моделі для новонароджених: підвіски, іграшки для купання, брязкальця;

• серія розвивальних іграшок від року: навчальні набори, центри, пазли, кубики, сортери, монтессорі-циліндри, ходунки-каталка;

• вироби для дітей віком від двох років: каталки, піраміди, машинки, ляльки, м’ячі;

• іграшки для малюків 3-4 років: цікаві розвиваючі настільні ігри, конструктори, бізіборди, лабіринти;

• варіанти, розраховані на дітей 5-7 років: електронні та настільні ігри, експерименти та досліди, набори для творчості, які розвивають процеси, пов’язані з підготовкою до школи.

Розвивальні іграшки – це не тільки цікаві, а й корисні розваги. Їх використання зробить малюка впевненим у собі, йому буде комфортно спілкуватися з однолітками. Купуючи для малюка захопливу розвивальну іграшку, ви не тільки формуєте його вміння та навички, але і створюєте гармонійно розвинену особистість.

Важливо! Потрібно купувати дитячі іграшки, що відповідають віку дитини (для найменших важлива відсутність дрібних деталей). Вибирайте тільки сертифіковані та якісні товари, щоб гра була цікавою, пізнавальною та безпечною.

Джерело: сайт rozum.com.ua