У процесі регулярного використання лінз важливо забезпечити якісний догляд за даною оптикою. Носіння лінз протягом усього дня призводить до того, що на поверхні накопичується вуличний пил, з’являється наліт, мікроби. Щоб забезпечити максимальний комфорт, не обійтися без регулярної дезінфекції. Тому в процесі покупки лінз в магазині https://opticaluxor.ua/catalog/kontaktni-linzi, потрібно також подбати й про вибір якісного розчину.

На сьогоднішній день відзначають наступний список розчинів:

  1. Універсальні – такий склад дозволяє здійснювати обробку абсолютно різних лінз, незалежно від їхньої форми, матеріалу та призначення.
  2. Багатофункціональні – ці рідини виконують відразу кілька важливих функцій (дезінфекція, знежирення, ополіскування).
  3. Ензимні – це особливий розчин, у складі якого виробники застосовують органічні сполуки (ензими). В результаті вдається досить швидко та якісно позбутися білкових відкладень.
  4. Пероксидні – у складі цих рідин не використовуються консерванти, а тому це відмінне рішення для людей, які страждають на алергічні реакції, які мають підвищену чутливість до різних хімічних компонентів.

У каталозі https://opticaluxor.ua/catalog/kontaktni-linzi/rozchin запропонований різноманітний асортимент якісних рідин від різних брендів за доступними цінами.

Корисні рекомендації при виборі контактних лінз

З огляду на широкий асортимент важливо бути уважним при здійсненні покупки. Найкраще спочатку отримати консультацію у лікаря-офтальмолога, а потім приступати до процедури вибору. Однією з найпоширеніших помилок є купівля розчину, виходячи із вартості.

Як результат, виникають такі проблеми:

  • почервоніння очей;
  • прояв алергічних реакцій;
  • відчуття печіння в очах та інше.

Кожен окремий розчин від певного виробника має індивідуальну формулу. Тому склад розрахований на певні матеріали та види лінз. Навіть універсальні розчини підходять далеко не для всієї оптики, тому що в їхньому складі містяться компоненти, які можуть бути небезпечними для певної категорії контактних лінз.

При недостатньому зволоженні лінз застосовують відповідні розчини, в яких містяться деякі змащувальні речовини. Таким чином, оптика отримує необхідне зволоження, якого достатньо для денного носіння. Найчастіше основним компонентом є саме гіалуронова кислота, яка допомагає зберігати ефект зволоження протягом 15-16 годин, що важливо для місячних лінз.