Китайська марка Zeekr давно придивлялася до сегменту кросоверів. Донедавна у неї була лише одна модель у цьому кузові, хоча й та відносилась до категорії субкомпактних кросоверів. Нещодавно на ринок вийшов Zeekr 7X – великий, потужний і стильний електрокар, який претендує на звання найкращого кросовера другої половини 2024 року.

Чим ця новинка може зацікавити українського водія? Зараз дізнаємося. 

Новинка на ринку: що таке електромобіль Zeekr 7X?

За фактом, новинка Зікр є електричним седаном 007, що переробили на кросовер. Новинка майже повністю повторює дизайн попереднього седана. Зберегли навіть фірмову світлодіодну оптику Stargate та «наплив» лідара над лобовим склом. Кросовер зацікавить водіїв, які шукають електрокар за такими запитами:

  • Висока потужність та гарна динаміка;
  • Великий запас ходу;
  • Просторий салон з великою кількістю місць для зберігання речей;
  • Хороша мультимедіа та якісний звук. 

Наприклад, за останнє в Zeekr 7X відповідає мультимедійна система з 16-дюймовим дисплеєм і акустика з 21 динаміком та 2160-ватним підсилювачем. І це входить в базову комплектацію! Забігаючи наперед скажімо, що топова комплектація відрізняється від інших своїми характеристиками, приводом та наявністю пневматичної підвіски. 

Переваги новинки Zeekr 7X: чому цей електромобіль вартий уваги

Ви в пошуках практичного електрокара із вражаючими характеристиками? Тоді вам підійде новинка марки Zeekr, що входить до складу всесвітньо відомого холдингу Geely. Кожен електромобіль Zeekr відомий своїм цікавим дизайном та надлишковою потужністю, але модель 7X змогла здивувати. Основні характеристики:

  • Ємність батареї: 75 або 100 кВт;
  • Запас ходу: 605-780 км;
  • Потужність: 310 або 475 кВт;
  • Максимальна швидкість: 210 км/год.

Електричний автомобіль Zeekr пропонується у трьох комплектацій. Дві з них оснащені одинарним електромотором на 310 кВт на задній осі. Привід також є заднім. Максимальна комплектація 4WD Smart є повнопривідною. Завдяки двум електромоторам потужністю 310 та 165 кВт такий кросовер може розігнатися до 100 км/год за 3,8 секунди. 

На базовий Zeekr 7X ціна складає $35 500. За ці гроші водій отримає нетиповий електрокар із вражаючим набором опцій комфорту: сидіння з електропривідом та підігрівом, камера 360°, матричні адаптивні фари, панорамний дах, електродзеркала з підігрівом, багатоколірна підсвітка салону, трьохзонна кліматична система, центральний дисплей на 16-дюймів, цифрова приладова панель, шкіряне мультикермо.

Де купити новинку Zeekr 7X в Україні?

У вказаній вище вартості кросовера Zeekr вже врахована вартість транспортних послуг. Річ у тім, що офіційних салонів марки в Україні досі нема. А отже, щоб стати власником електрокара, його доведеться замовляти або рушати у Китай та купувати там. Є третий варіант: замовити електрокар в Ncars. Ось як це працює:

  • Водій обирає модель автівки на сайті та підтверджує замовлення чи одразу передає інформацію про бажане авто менеджеру компанії;
  • Отримує та підписує договір купівлі-продажу, вносить кошти за авто та послуги доставки;
  • За справу береться китайських філіал компанії: фахівці шукають потрібний електрокар на складах виробника, викуповують, готують експортну документацію та страхують;
  • Водій чекає до 90 днів, протягом яких автівку перевезуть з Китаю в Европу, а в звідти в Україну.

Приємний бонус для всіх замовників: експертна підтримка протягом усього терміну експлуатації електромобіля. Виникають питання щодо функцій авто, обслуговування чи пошуку запчастин? Лише один дзвінок і ви отримаєте консультацію від автоексперта.