Смартфони стали невід’ємною частиною повсякденного життя, зберігаючи особисту інформацію, контакти, фото, фінансові дані та інше. Саме тому забезпечення конфіденційності та безпеки пристрою має бути пріоритетом, тим більше, що для цього необхідно ввімкнути лише декілька налаштувань.

Нікуди без паролів

Давно минули часи, коли блокування мобільного телефону було спрямовано лише на захист від випадкових натискань на кнопки. Сьогодні система захисту вийшла на новий рівень, адже за коротким паролем або графічним ключем знаходяться мегабайти особистих даних. Особливого захисту потребують операції, що повʼязані з фінансами. Наприклад, цей аспект є пріоритетним на сайтах різноманітних онлайн казино з депозитом 10 грн, тому без додаткових паролів та верифікації гра є просто неможливою. 

Альтернативою паролям може стати біометрія — сканування обличчя або відбитку пальця. Вважається, що рівень захисту за умови використання є навіть вищим та зручнішим. Якщо ж мова йде про реєстрацію на сайті або входу в різні акаунти, то ще одним захисним барʼєром стане двофакторна аутентифікація. 

Внутрішні налаштування

Встановлення пароля для розблокування смартфона — це, звичайно, крок на зустріч до захисту власних даних, проте вразливих місць під час користування залишається чимало:

  • Використання незахищених мереж Wi-Fi;
  • Надання доступу до особистої інформації додаткам;
  • Відкритий доступ до особистих даних у месенджерах та соціальних мережах.

Також багато хто нехтує функцією “Знайти телефон”, яка має функцію віддаленого пошуку пристрою — фахівці з кібербезпеки радять тримати її ввімкненою. 

Не слід забувати про те, що розробники програмного забезпечення також постійно працюють над покращенням захищеності системи, тому вчасне оновлення ПЗ зазвичай зменшує ризики потрапляння у смартфон шкідливих файлів та захищає від спаму.