Виживання військового та його здатність ефективно виконувати завдання в зоні бойових дій суттєво залежать від правильного вибору екіпірування. Що таке військове спорядження, без чого не обійтися воїну та де все це недорого купити в Україні – читайте далі.

Спорядження військового – базовий комплект

Військове спорядження – це комплект речей, необхідних воїну для виконання поставлених завдань. До базового набору амуніції входять:

  • спецодяг;
  • елементи, що забезпечують захист воїна;
  • аксесуари для перенесення боєприпасів і зброї.

Крім того, кожному вояку необхідні засоби для зв’язку і навігації, комплекти медичної допомоги, аксесуари для виживання у складних умовах.

Спецодяг військовослужбовця має свої особливості, залежно від сезону. В базовий комплект входять тактичні білизна, штани, футболки, сорочки, ремені, куртки, рукавиці, головні убори, наколінники та налокітники, спецвзуття.

Головні елементи захисту – бронежилети та плитоноски. Останні виглядають як чохол-жилет із міцної тканини, в який вставляють захисні плити з балістичної сталі чи кераміки. Крім того, не обійтися без шолома, тактичного рюкзака, підсумка, турнікета, рації, тепловізора. Також, залежно від роду військ, можуть знадобитись спецокуляри або навушники з блокуванням шуму.

Де недорого купити військову амуніцію?

Навіть базовий комплект армійської амуніції коштує доволі дорого. Не кажучи вже про різноманітні додаткові аксесуари, які також є важливими для безпеки воїна. Особливо недешево обходиться спорядження від західних брендів. Проте альтернатива є. Це – український виробник ukrarmor.

Компанія виготовляє спорядження для військових за стандартами Заходу. Бронеплити ukrarmor – з кераміки та балістичної сталі Armox Advance. Всі розробки українського бренду проходять випробування та мають відповідні сертифікати про високу якість і надійність. А коштують значно дешевше, ніж закордонні аналоги. Тут можна придбати все необхідне за цінами виробника, а на заощаджені тисячі купити ще щось для вдосконалення спорядження захисника.